De 1ste Week van de Pijn: 26 september t/m 1 oktober 2016

 in Algemeen, Chronische Pijn, Congres 28 september, Congres 29 september, De film, De Week van de Pijn, Het Boek, Pijn Samen

De eerste Week van de Pijn is een feit! Bijna 3 jaar lang hebben we bedacht, gebrainstormd, uitgewerkt, vergaderd, gediscussieerd, geluisterd, gesproken, verbonden, geworven, gezocht, ontwikkeld, gefilmd, gemonteerd, geïnterviewd, geschreven én georganiseerd.

Met als doel om chronische pijn een gezicht te geven. In de campagne vragen we aandacht voor de 2,2 miljoen Nederlanders die dagelijks leven met chronische pijn. Meestal onherkenbaar, vaak onbegrepen.

Wie er geen last van heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe het is om altijd pijn te hebben. En dat is maar goed ook, want chronische pijn is soms om gek van te worden. Je hebt er niet alleen lichamelijk last van, het heeft ook een grote invloed op relaties, het gezin, vriendschappen en werk.

Doordat chronische pijn niet als ‘ziekte’ wordt erkend maar als symptoom, wordt te makkelijk over het hoofd gezien dat dit in Nederland een veelvoorkomende oorzaak van menselijk leed is en bovendien een van de grootste kostenposten is van de zorg. Daar willen we tijdens de campagneweek iets aan doen.

Wij wensen alle pijnpatiënten, partners, betrokkenen en medestanders veel succes en een bijzondere week toe!

Namens het hele team willen wij alvast iedereen danken voor alle inspanningen, initiatieven, acties en events door het hele land.

Het Pijn Samen team

Aanbevolen berichten
Comments
  • Rensje van Leijden-Derriks
    Beantwoorden

    Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat chronische pijn wordt erkend. En dat het ok is als je (even) niet mee doet. Niet alleen met de familie maar ook op je werk…
    De pijn is er altijd maar wordt vaak nog erger omdat je continue moet knokken voor rust, regelmaat en begrip. Maar ook voor je inkomen…
    Misschien zou dus een basisinkomen wat rust geven…!? Hoor graag wat eenieder daarvan vind.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.