Revalideren na een spondydolese (ingezonden)

 in Chronische Pijn, Pijn Samen
Lees hier hoe Cindy haar revalidatie ervoer:
Vier jaar geleden,  na zes jaar pijnen te hebben gehad (na een spondylodese, recht zetten rug, van boven naar beneden), ging ik in Breda revalideren.  Ik ging 2 keer per week naar de fysio en naar de ergotherapeut, en ook naar naar de psycholoog en maatschappelijk werk.  Ik leerde wie ik was en vooral waar mijn fysieke grenzen zijn en leerde te ontspannen (kreeg een somatische ontspanningsoefening mee, deze gebruik ik nog dagelijks).

Na 10 weken kon ik weer rennen (had ik nog nooit gedacht ooit te doen)! Ik zal het nu niet meer zo snel doen hoor maar ik zag wat mijn mogelijkheden waren. Daarna nog wel 2 jaar bij een therapeut gelopen (psychisch) en af en toe naar de fysio met ongemakken en ben zelfs nog terug geweest bij de revalidatiearts, waardoor ik weer doorverwezen ben naar een psychosomatisch fysio therapeut, zei heeft mij veel geleerd, ik kan namelijk maar een halve dag werken en ik blijf kwetsbaar, maar ik ben nog steeds blij dat ik in revalidatie ben geweest.

Hartelijk dank Cindy voor het delen van jouw ervaring!
Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.