Revalidatie na een spondylodese (ingezonden)

 in Chronische Pijn
Een bijdrage van Cindy over hoe zij haar revalidatieperiode heeft meegemaakt:

Vier jaar geleden,  na zes jaar pijnen te hebben gehad (na een spondylodese, recht zetten rug, van boven naar beneden), ging ik naar Breda voor mijn pijnrevalidatie.  Ik ging 2 keer per week naar de fysio en naar de ergotherapeut, maar ook naar de psycholoog en maatschappelijk werk.  Ik leerde wie ik was en vooral waar mij fysieke grenzen zijn, ik leerde te ontspannen (kreeg een somatische ontspanningsoefening mee, deze gebruik ik nog dagelijks).

Na 10 weken kon ik weer rennen (had ik nog nooit gedacht ooit te doen)! Ik zal het nu niet meer doen hoor, maar ik zag wat mijn mogelijkheden waren. Daarna nog wel 2 jaar bij een therapeut gelopen (psychisch) en af en toe naar de fysio met ongemakken en ben zelfs nog terug geweest bij de revalidatiearts, waardoor ik weer doorverwezen ben naar een psychosomatisch fysio therapeut, zei heeft mij veel geleerd, ik kan namelijk maar een halve dag werken en ik blijf kwetsbaar, maar ik ben nog steeds blij dat ik in revalidatie ben geweest.

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.