STEUN DE WEEK VAN DE PIJN EN GEEF CHRONISCHE PIJN EEN GEZICHT

Help ons chronische pijn op de kaart te zetten en meer landelijke aandacht en bewustwording te creëren voor dit immense probleem.

STEUN ONS

Onze crowdfundingsactie is gestopt, maar we hebben nog steeds jouw steun nodig. Dat kan met raad en daad, maar ook door ons werk financieel te ondersteunen.
Maak je donatie over op:
NL14ABNA0435561057 t.n.v. Stichting Happy Motion, Amstelveen.
Alvast hartelijk dank.

Maar je kunt ons ook steunen door de film ‘Om gek van te worden’ en het boek ‘Anoniem’ aan te schaffen. Je bestelt ze eenvoudig via onze webshop.

Waarom we financiële steun nodig hebben

Via een simpele vraag van een vriend van mij die voor een bekende professor werkt ben ik betrokken geraakt in het oerwoud van behandelaars en meer dan 2 miljoen chronische pijnpatiënten. Ondanks mijn lange ervaring in de zorg, was ik opnieuw verbaasd hoe met veel goedbedoelde hulpverleners er toch een ondoordringbaar woud bestaat voor deze patiënten in deze moderne tijd met alle technieken. Ze voelen zich onzichtbaar en onbegrepen, maar kennen de weg naar eigen regie ook nog onvoldoende. Zij vormen de grootste groep “zieken” in Nederland. Een kostenpost van 20 miljard Euro per jaar, waarvan 80% arbeidsgerelateerd.

De vraag kwam of ik ‘even’ een filmpje kon maken, net zoals ik dat voor dementie had gedaan. Dit was 2014.

Ik ben zo geraakt door dit onderwerp, en ook omdat dit bij de politiek, werkgevers en het grote publiek niet bekend is, wilde ik méér dan alleen maar een grote documentaire maken. Ik heb bewondering voor de patiënten die ik heb gevolgd, maar ook voor de behandelaren die soms echt buiten de kaders moeten denken.

Met De Week van de Pijn willen we een ‘gezicht geven’ aan de pijnpatiënten en hun hulpverleners. Om pijn bij een groot publiek bekend te maken organiseren we twee grote congresdagen voor zowel professionals als pijnpatiënten, zijn er landelijke events van al onze partners, hebben we een educatief programma en vragen we vooral heel veel aandacht voor chronische pijn in de media. Tenslotte geven een boek (thriller) waarbij de hoofdpersonen te maken hebben met chronische pijn. Waarom? Omdat via een boek van een bekende auteur een breed publiek bereikt kan worden.

Natuurlijk hebben we geld nodig. Een aantal zaken zoals het congres en de events worden gefinancierd vanuit alle partners, sponsoren en fondsen. Maar daarbij is niet alles gefinancierd en hebben we uw hulp nog echt nodig!

Laten we er samen een succes van maken!

pgiel
Pim Giel, Stichting Happy Motion

De organiserende Stichting Happy Motion is erkend als een algemeen nut beogende instelling (ANBI) en heeft geen winstoogmerk. Een schenking aan een ANBI is fiscaal aftrekbaar.


anbi_logo


INFO