1,5 jaar gevolgd
We volgen deze pijnpatiënten anderhalf jaar lang tijdens behandelingen, in hun dagelijks leven en wanneer ze uitbehandeld zijn. Hoop en wanhoop, berusting en strijdlust, vreugde en verdriet – alle emoties komen voorbij.

Ook de behandelaars komen in beeld. Specialisten in het ziekenhuis, maar ook complementaire hulpverleners die met bijvoorbeeld EMDR, acupunctuur en Macedonië-therapie proberen de pijn te bestrijden.

Documentairemaker Pim Giel, bekend van ‘Mijn Hoofd In Jouw Handen’ en ‘Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand’ en initiatiefnemer van Pijn Samen, maakt deze film.

Chronische pijn is soms om gek van te worden. Daar kunnen de zes pijnpatiënten in deze documentaire over meepraten. Alle zes zijn ze op zoek naar oplossingen om de pijn te bestrijden. Of op z’n minst om de pijn hanteerbaar te maken en zo de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Unieke ervaring
Snelle montages, confronterende beelden en indringende geluiden zorgen ervoor dat de film een fysieke ervaring is. Niet om de sensatie maar om een beetje te begrijpen wat chronische pijn voor iemand betekent.

Deze complexe, volle, mooie, toegankelijke, informatieve en soms aangrijpende documentaire kan alleen geproduceerd worden met uw steun.

De film is verkrijgbaar via onze webshop: webshop.happymotion.org